Укр
Категорії товарів
Категорії товарів
Товар
Ціна
Кількість
Сума
  • Кількість товарів 0
  • Загальна сума 0
  • Ви заощадили 0
  • До сплати 0
Продовжити покупки
Що подарувати дитині до року: ідеї по місяцях

Що подарувати дитині до року: ідеї по місяцях

  • 26.01.2022

На першому році життя немовля стрімко розвивається. Новонароджені, які майже не реагують на оточення одразу після появи на світ, у 2-3 місяці вже добре розпізнають голоси мами і тата, хапають невеликі предмети. Шестимісячний малюк вчиться сидіти, а семимісячний - повзати. У 8-10 місяців крихітка, зазвичай, робить перші кроки. Отже, кожного місяця у батьків є привід радіти досягненням малюка, і щось йому презентувати. Подарунки мають бути безпечними та якісними, а ще корисними та цікавими. Найчастіше вибір падає на багатофункціональні розвивальні іграшки, що "ростуть" з малюком.


На що звернути увагу при виборі подарунку


Безпечність та вікова відповідність. Купуйте лише сертифіковані в Україні іграшки. Віддавайте перевагу відомим дитячим брендам: Chicco, Avent, Baby Einstein, Battat, Munchkin, тощо. На пакунку має бути зазначений рекомендований вік в місяцях. З плюшевими ведмедями, великими ляльками та конструкторами варто зачекати. Дитині до року більше підійдуть брязкальця, м'які книжечки-розкладачки, гризунці - компактні яскраві іграшки без гострих кутів та дрібних знімних деталей. Вони добре розвивають слух, зорові та тактильні відчуття.

Матеріал та розмір. Іграшка має бути достатньо великою, щоб немовля не змогло її проковтнути ні цілою, ні по частинах. У той же час вона не повинна бути громіздкою чи важкою. Більшість сучасних іграшок для немовлят роблять з пластику. Це легкий та безпечний матеріал, що не містить бісфенол А. Він яскравий та достатньо міцний. Не псується після частого миття. Батьки, що дотримуються принципів екологічного виховання, найчастіше вибирають дерев'яні іграшки. До натуральних матеріалів належить і текстиль. З нього шиють книжечки, кубики та м'які іграшки-підвіски для найменших дітей. Еластичні прорізувачі для зубів роблять з щільного медичного силікону.


Можливість легкого очищення. Як мінімум раз у два тижні іграшки необхідно обробляти. Найпростіше підтримувати у чистоті силіконові прорізувачі для зубів: їх можна і кип'ятити, і заморожувати. Пластикові та дерев'яні іграшки достатньо промивати у мильному розчині, а потім сушити, розклавши на рушникові. Регулярна обробка ніяк не впливає на їх зовнішній вигляд. Найважче підтримувати в чистоті м'які іграшки, а робити це вкрай необхідно. У тканинах накопичуються бактерії, мікроби та пилові кліщі, що викликають у дитини алергію. Іграшки на батарейках, музичні, з наповнювачем з гречки, бобів, спіненого поліуретану чистять лише сухим способом за допомогою пилососа. Всі інші можна прати в машинці чи вручну. Для дезінфекції невеликі речі можна зібрати в пакет та покласти в холодильник на 3 доби. Якщо прибирання проводиться літньої днини, м'які іграшки краще помістити на сонце.

Розмаїття. У немовляти має бути 5-7 різних за текстурою, розміром, способом взаємодії іграшок. Важливо, щоб малюка оточували м'які і тверді, шершаві та гладкі, дерев'яні, гумові, пластикові, текстильні предмети. Вони можуть шелестіти, дзвеніти, брязкати. Найкраще ідею розмаїття втілено у бізібордах - ігрових панелях з рухомими елементами. Основа може мати форму дошки, куба чи будиночка. Найбільше користі бізіборд приносить у віці 1-3 роки, але є моделі і для менших дослідників. Розвивальна дошка для дітей 7-8 місяців не містить елементи, що легко відриваються, і які можна проковтнути.


Що подарувати новонародженій дитині


Якщо Вас запросили в гості в родину, де нещодавно народився малюк, Ви маєте прийти з презентом. Не купуйте дитині плюшевих чи металевих іграшок, конструкторів, "розумних" гаджетів. Можна придбати набір підгузків чи косметики для новонароджених. Гарним вибором буде і одяг. Але майте на увазі: немовлята швидко ростуть, тому краще брати комбінезон чи костюмчик на виріст - на 3, 6 або 9 місяців. Прийти з дитячим харчуванням можна лише, коли про це просили батьки. Лише вони знають, яка молочна суміш підходить їх малюкові. А ось баночки з прикормом у цьому віці взагалі неактуальні. Різні фруктові, овочеві та м'ясні пюре знадобляться, коли дитині виповниться 6-9 місяців.


Топ-10 подарунків новонародженому хлопчику чи дівчинці:


      - дитячий візочок-трансформер;

      - каруселька в ліжечко;

      - музичний нічник-проектор;

      - брязкальця та прорізувачі для зубів;

      - набір пляшечок та пустушок;

      - радіоняня чи відеоняня;

      - дитяча ванночка з термометром;

      - іграшки або косметика для купання;

      - банний рушник-куточок та губка;

      - дитячий постільний комплект.


Що подарувати дівчинці та хлопчику на 1-3 місяці


Батьки маленької принцеси, неодмінно, зрадіють гарненькій сукні-боді чи ексклюзивній пов'язці на голову. Фотографії з крихіткою у святковому вбранні можуть прикрасити як родинний альбом, так і інстаграм-стрічку матусі або татуся. Пам'ятним подарунком донечці стане золотий чи срібний кулон. В медальйон, що відкривається, можна покласти пасмо волосся, зістриженого під час хрещення, або мініатюрне фото дівчинки. На зворотній стороні звичайної підвіски можна вигравірувати метричні дані чи побажання. Така прикраса стане оберегом та особистою реліквією дівчинки. Ще один варіант подарунку - декор в дитячу кімнату: рожевий нічник, настінний годинник, подушка або балдахін на ліжечко.

Хлопчачу кімнату прикрасять тематичні меблі у вигляді машинки, літака. Світильник для юного джентльмена традиційно має блакитне забарвлення. У тому ж кольорі шиють рушники з куточками для купання, комбінезони, костюми, білизну для хлопчиків-немовлят. Попитом користуються і світло-сірі, бежеві комплекти з вишитими оленями, ведмежатами, динозаврами. До вибору подарунку для хлопчика можна підійти з гумором, та презентувати дитині боді з намальованою краваткою, чепчик з написом "boss", пустушку з імітацією вусів. Якщо на перші три місяці життя припадають хрестини, дитині варто подарувати срібну ложечку. Це символічне побажання достатку та везіння маленькій людині.


Подарунок дитині на 3, 4 та 5 місяців


Чотиримісячне маля добре тримає голову, самостійно повертається зі спини на бік. Воно дослухається до звуків, шукає очима їх джерело. В 5 місяців дитина лежить на животі, спирається на руки. Вона розрізняє інтонації, впізнає знайомі голоси, реагує на нові іграшки. У цьому віці на перший план виходить сенсорний розвиток. Поряд з малюком має знаходитися декілька предметів з різними поверхнями. Відмінним подарунком дитині стане ігровий килимок з дугами. У 6 місяців малюк здатен доповзти до предмета, що знаходиться поряд. Він може сісти без підтримки та дотягуватися до іграшок, підвішених на візочку чи стільчику для годування.


Що подарувати дитині на 5 місяців?


     - Пищалку чи музичну іграшку.

     - Мобіле на ліжечко, стільчик.

     - Безпечне дзеркальце.

     - М'яку іграшку "обіймашку" ("комфортер").

     - Ігровий килимок.

     - Гумову іграшку для купання.

     - Тактильні мішечки (подушечки).

     - Брязкальце з прорізувачем для зубів.


Що подарувати малюкові після 6 місяців


Шестимісячна дитина вже непогано сидить з опорою для спини. Вона почуватиметься досить комфортно в автокріслі, шезлонгу чи стільчикові для годування. Стартує етап прикорму, тому у немовляти має з'явитися власний посуд: глибока тарілка на присмоктувачці, поїльник-непроливайка, ложечка. Ближче до року малюкові знадобиться і дитяча виделка - невелика, пластикова, з негострими зубцями. З 5 до 7 місяців у немовлят прорізуються перші зубки. Дитину турбують свербіж та біль у яснах, збільшене слиновиділення. Зменшити неприємні відчуття допоможуть силіконові гризунці та комфортери з підвісними прорізувачами.  


Найкращі іграшки для дитини від 6 до 9 місяців:

     

      - кулі-брязкальця та м'які м'ячі;

      - іграшки-киванці;

      - дерев'яні стукалки;

      - текстильні книжки-розкладачки;

      - сортери та рамки-вкладиші;

      - пірамідки, м'які кубики;

      - настільні лабіринти з намистинками.


Після 7 місяців малюк починає більше рухатися. Йому час "переїжджати" на підлогу. Гарним подарунком у цьому віці стане ігровий килимок зі світловими та звуковими ефектами. Немовля мають оточувати предмети, що спонукають рухатися: м'ячі, каталки, машинки. Корисним буде і багатофункціональний розвивальний центр з вбудованими музичними інструментами, інтерактивними технологіями навчання. Враховуючи, що дитина ближче до року стає фізично активною, батькам слід потурбуватися про її безпеку. Гострі кути меблів необхідно прикрити м'якими накладками. На шухлядки і дверці треба встановити блокатори. Якщо в батьків нема можливості постійно знаходитися в одному приміщенні з дитиною, подаруйте їм пристрій спостереження (відеоняню) або манеж.


Підбірка подарунків дитині 10-12 місяців:


      - дерев'яні кубики;

      - нескладні автотреки з кульками чи машинками;

      - альбом з наліпками;

      - пальчикові фарби;

      - магнітна рибалка;

      - іграшковий синтезатор;

      - інтерактивна тваринка чи пупс;

      - шнурівки.


Чому подарунок дитині варто купити в "Країні Казок"


Наш дитячий магазин працює понад 10 років. Універмаг "Країна Казок" знаходиться у Києві за адресою: вулиця Вишгородська 45Б/1. На території площею 640 квадратних метрів знаходиться декілька тисяч товарів: іграшки, дитячі візочки, стільчики для годування, продукти харчування, засоби гігієни, одяг та взуття. Ще більше позицій ми пропонуємо на сайті. Величезний асортимент онлайн-магазину (понад 15 тис. найменувань) представлений якісними товарами від відомих вітчизняних та іноземних виробників. Вся продукція відповідає міжнародним стандартам, сертифікована в Україні.

Для зручності покупців на сайті є функціонал підбору подарунку за статтю та віком дитини. Оформлення замовлення займає декілька хвилин. 90% товарів ми відправляємо в той же день. Оперативну доставку по Україні здійснюють провідні транспортні компанії: Нова Пошта, Укрпошта, Justin. Дороговартісні товари (понад 1000 грн) можна придбати у розстрочку, оформивши кредит у партнерському банку Monobank. Оформлення покупки частинами займає не більше 3-х хвилин. В "Країні Казок" діє програма лояльності для постійних клієнтів.     


У Вас залишилися товари в кошику